DIY: Isänpäivälahjaidea ja ajatuksia lahjojen antamisesta

Lahjojen itse tekeminen on mielestäni niiden antamisessa parasta, ja käytän niihin mielummin aikaani ja ajatusta kuin pelkkää rahaa. Ihan mitä tahansa en tietenkään anna vain sen perusteella että "se on itse tehty". Täytyy toki ottaa huomioon lahjansaajan mieltymykset, ja se, että kaikki eivät välttämättä arvosta itse tehtyjä lahjoja vaikka niihin olisi kuinka käyttänyt aikaansa. Onneksi sukulaiseni ovat arvostaneet lahjojani ja se tietty motivoi entisestään keksimään aina uusia ja kivempia ideoita. Nyt kun isänpäivä (ja joulu, ääks!) ovat kolkuttelemassa ovella, on viimeistään aika alkaa ideoimaan! 

Itseäni harmittaa eniten se, että koska minulla on täysiaikainen työ, koulun viimeiset kurssit ja opinnäytetyön tekeminen samaan aikaan hoidettavana, on vapaa-aika käytettävä erittäin tuotteliaasti, jos meinasin tehdä yhtikäs mitään itse tänä vuonna. Toisaalta mieltäni vaivaa dilemma, että miksi antaa jotakin pakolla? Mutta toisaalta taas, jouluna ei ole mitään niin ihanaa (hyvän ruoan lisäksi...) kuin se, kun lahjan saaja aidosti yllättyy ja ilahtuu joululahjasta. Joululahjaideoista teen mielelläni lähempänä joulua koosteen, mutta tässä nyt ainakin yksi kiva idea, mikä on helppo ja edullinen toteuttaa, jos esimerkiksi isänpäiväksi haluaa jotain pientä antaa!


Eli kyseessähän on suolataikinasta tehty magneetti! Tässä postauksessa ohje suolataikinan tekoon, jos se ei ole vielä tuttua. Eli tee haluamasi muotoinen kehys suolataikinasta, koveta se ohjeen mukaan uunissa tai odota pari päivää sen kuivumista. Sen jälkeen voit maalata tai koristella sen miten tahansa, ja lopuksi liimaa mieluinen kuva päälle. Kannattaa vielä hipsaista pensselillä liimaseoksella (värittömällä) koko työ, sillä se lisää huomattavasti magneetin kestävyyttä. Lopuksi vain joko tavallisella liimalla tai kuumaliimalla magneetti kiinni kuvan taustaan, ja lahja on valmis :)
Ps. Postauksen magneetin kuva ei ole omani, sillä en halunnut esitellä perheenjäsenteni kuvia netissä :) Esimerkkikuvan maalaus: James Wiens / Father and daughter time

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti