Harvinaisempaa herkkua: Marjaisa suklaaraakakakku ilman pähkinää

Raakakakut ovat olleet jo pitempään nettikansan suosiossa erilaisten raakakakkureseptien määrästä päätellen. Täällä pohjoisempana kahviloistakin on jo jonkin aikaa saanut raakakakkuja, mutta poikkeuksetta ne kaikki ovat sisältäneet pähkinää. Pähkinät ovat oleellinen osa raakakakkuja monipuolisten ominaisuuksiensa takia, mutta voi että pähkinäallergikkoa harmittaa! 

Onneksi netissä pähkinättömiäkin reseptejäkin on ollut useampia, joten päätin vihdoin kokeilla, mitä itse saisin aikaan. Tämän reseptin löysin The moments of Laura -blogista, jossa on ihan mielettömiä reseptejä kokeiltavaksi. Tiivistettynä siis, pähkinöiden tilalla käytin tiikeripähkinöitä (eli juurimukuloita), joita ihanan ystäväni alkujaan osti minulle lahjaksi. Ne ovat todella käteviä ihan naposteluun tai pähkinän korvikkeeksi esimerkiksi raakakakkuihin. Niitä kannattaa tosin liottaa ainakin yön yli, jotta ne ovat helpompia käsitellä.




Marjaisa suklaaraakakakku ilman pähkinää (4-6 hlö)

Pohja:
3 dl tiikeripähkinöitä
3 dl taateleita (kivettömiä)
1 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl vettä

Marjatäyte:
n. 200 g valitsemiasi marjoja, esim. mustaherukoita tai vadelmia (tuoreena tai pakasteesta)
1 rkl chiasiemeniä
(makeutusta tarvittaessa, esim. stevia)

Suklaatäyte:
2 dl raakakaakaojauhetta
1 dl hunajaa
1 dl kookosöljyä
3-4 rkl lämmintä vettä.

Koko homma kannattaa aloittaa sillä, että sulattaa kotimaiset marjat ja sauvasekoittimella sekoittaa massan tasaiseksi. Lopuksi lisätään chiasiemenet (itse tein niin, että keitin marjaseoksen, jolloin kakku ei varsinaisesti ole raakakakku, mutta hillo maistuu paremmalta.. :D keittäminen on myös tärkeää, jos käytössä ei ole kotimaisia marjoja). Kun marjaseos on hyytynyt, on marjahillo valmista. Tästä tulee myös superherkullista hilloa vaikka lettuihin, kannattaa kokeilla!

Varsinainen pohja tehdään niin, että tiikeripähkinät hienonnetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, ja lisätään kaakaojauhe ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten taatelit kannattaa paloitella pieneksi käsin ja lisätä veden kanssa massaan, koska ainakin oma sauvasekoittimeni menee aina ihan tukkoon. Pohjasta pitäisi tulla about tämän näköinen: 



Sitten vain lisäät marjahillon pohjan päälle, jonka jälkeen kakun kannattaa antaa hyytyä noin tunnin vaikka parvekkeella tai jääkaapissa. Sitten on suklaakuorrutteen vuoro. Ensin sulatetaan kookosöljy ja hunaja vesihauteessa (tai mikrossa) ja lisäätään joukkoon raakakaakaojauhe ja vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää kakun päälle kuorrutteeksi. Anna jähmettyä vielä puolisen tuntia, ja kakku on valmis tarjottavaksi!

Tämä kakku oli yllättävän helppo valmistaa ja aion ehdottomasti tehdä tätä uudestaankin :) Käytin itse tällä kertaa mustaherukkaa, mutta aion kokeilla myös vadelmatäytettä. Ja ensi kerralla taidan tehdä tämän irtopohjavuokaan piirakkavuoan sijasta. Ai että oli namia, eikä (toisin kuin viljakakut), jättänyt turvonnutta oloa massuun. Iso peukku tälle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti