Suussasulava mutakakku

Tämä on sellainen herkku, mitä me avomiehen kanssa syödään liioittelematta joka ikinen viikko. Jokainen syömäni mutakakku on ollut tähän mennessä herkullinen, mutta tässä versiossa mielestäni toimii erityisen hyvin jauhottomuus. Kananmunien koostumus on ihanan kuohkea, ja kakussa on paljon muunneltavuutta. Koostumukseen vaikuttaa mm. se, antaako suklaaseoksen jäähtyä vaiko ei ennen sen lisäämistä muuhun taikinaan. Kun kakkua pitää yön yli jääkaapissa, tulee siitä ihanan tumma mutta kevyt, pehmeä mutta raikas elämys. Jos kakkuun kaipaa enemmän tekstuuria, voi päälle lisätä esimerkiksi pähkinöitä.Epun mutakakku

4 kananmunaa
100 g voita
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
200g tummaa suklaata

Sulata voi miedolla lämmöllä, ja paloittele suklaa sekaan. Sekoittele niin kauan, että seos on tasaista ja jätä se sitten jäähtymään. Erottele sillä aikaa kananmunien valkuaiset keltuaisista. Laita toiseen kulhoon pelkät valkuaiset ja vatkaa ne ilmavaksi vaahdoksi, ja toiseen kulhoon keltuaiset, sokeri ja suola. Vatkaa keltuaiset muiden aineiden kanssa ja lisää seos suklaaseokseen. Sekoita. Lisää lopuksi keltuais-suklaaseos valkuaisiin, ja kääntele seos tasaisen suklaiseksi.

Itse tykkään laittaa leivinpaperipalan irtopohjavuokaan (halkaisija ~ 25 cm) ja taikinan lisäämisen jälkeen leikata saksilla ylijääneet reunat pois. Näin kakku on helppo tarjoilla jäähtyneenä, eikä astiaa tarvitse voidella. Sitten vain 200'C uuniin n. 10-15 minuutiksi, riippuen uunista ja siitä, kuinka kypsäksi kakun haluaa. Itse pidän yleensä 11-12 min. Yleensä kakku on valmis, kun pinta on saanut kiinteämmän kuoren päälleen, mutta sisällys on vielä ns. raaka. Toivottavasti maistuu! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti