DIY: lavapöytä puutasolla

Tämänkin idean toteutus sai noin vuosi sitten alkunsa Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. Meillä oli ennen sohvapöytänä melko korkea, enemmänkin sivupöydäksi tarkoitettu ja myöhemmin sivupöydän virkaa toimittamaan siirrettykin valkoinen pöytä. Halusin kovasti vaihtelua ja sellaista pöytää, jossa voisi rauhassa leputella välillä jalkoja ja jonka päälle voisi tehdä erilaisia asetelmia. Ja tietysti, melkein tärkeimpänä tekijänä vaatimuslistalla oli hinta.Lavapöydän toteutus itsessään oli erittäin halpaa. Itse lavan sain hakea erään firman takapihalta ilmaiseksi, jonka jälkeen kuivasin ja putsasin sen estääkseni hometta. Tämän jälkeen sahasin sen (tai siis, isäni sahasi, koska oma sahaamiseni oli aika onnetonta) sopivaan kokoon, maalasin valkoiseksi ja kävin ostamassa teollisuuskäyttöön sopivat pyörät paikallisesta Puuilosta (itse pulitin lopulta noin 20 €, mutta halvemmallakin olisi varmasti selvinnyt). Maalia kului aika mukavasti, sillä käsittelemätön puu imi sitä aika paljon. Maalia en kuitenkaan erikseen käynyt ostamassa, eikä maalaus ole mielestäni edes pakollista. Punnitsin pitkään valkoisen ja luonnonpuun välillä, mutta totesin sitten valkoisen sopivan paremmin sisustukseen.

Seuraavaksi oli tarkoitus teettää lasilevy tason päälle. Tiedustelin hintoja useista liikkeistä ja hinta-arvioksi minulle annettiin hionnan kanssa yleensä ~ 80 €. Tämä tuntui varsin kohtuuttomalta ottaen huomioon, että pöydän ideana oli alunperin olla edullinen ja käytännöllinen. Pöytä kerkesi palvella käytössä todella pitkään sellaisenaan, mutta sitten yhtenä päivänä minulla välähti - kyllähän tälle saisi kivan kannen puustakin!

Sitten vain soittoa isälle, joka hoitaa yleensä aina projektieni teknisen toteutuksen. Suurin osa isommista rakennusjutuista jäisikin toteuttamatta ilman rakasta isääni, ja olen erittäin kiitollinen siitä, että hän on aina innolla mukana suunnittelemassa ja kehittämässä ideoitani. Kävimme sitten tässä taannoin ostamassa Kodin Terrasta juoksimetriä kuusilautaa, josta isä sitten nikkaroi tuollaisen kehyksen. Taso näyttää mielestäni siltä, että se olisi aina kuulunutkin pöytään, enkä voisi olla tyytyväisempi! Pinnan viimeistelin Osmo Colorilla, jota on käytetty tässä kämpässä jo vaikka mihin (mielettömän riittoisaa!). 

En ottanut erikseen ennen - jälkeen kuvia, sillä muistelin että arkistoistani löytyy pöydästä varmaan kymmeniä kuvia. En sitten löytänytkään mitään sellaista kuvaa, jossa pääosassa olisi vain itse pöytä, vaan kuvissa pöytää peitti yleensä ruoat tai sotkukasat :D Tässä nyt kuitenkin pientä vertailua, miltä pöytä näyttä valkoisena, ja miltä tällä hetkellä puutason kanssa.

Ennen... 

... ja nyt!
Kumpi miellyttää enemmän silmää? :)

4 kommenttia :

 1. Olen niin haaveillut tuollaisesta valkoisesta pöydästä :) Itse ehkä maitolasista tai väreillä leikkivänä, jostain värillisestä lasista, siihen vielä tason päälle jostain keksisin. Kaunis on tuo puinenkin! Vielä joskus teen tuollaisen itsellenikin. Tai ainahan saa haaveilla, eikö ;)

  Kiva blogi sinulla muutenkin. Jään seuraamaan ja odottamaan tulevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaapa kauniilta! Maitolasi olisikin ollut erittäin hyvä idea, outoa että ei itsellä käynyt mielessä vaikka sitä meidän kodista löytyykin monestakin paikkaa :D

   Ja ehdottomasti saa haaveilla, ja toivottavasti toteutuukin! ;) Kiitokset myös kivoista sanoistasi, toivottavasti viihdyt jatkossakin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyötyä! :)

   Ja kiitokset kommentistasi :)

   - Eppu

   Poista