Uusi koti : Pihasuunnitelmia

Ihan paras juttu uudessa kodissamme on oma piha, vaikka se onkin kovin pieni. Tykkäämme touhuilla ulkona kaikkea pientä, joten meille kahdelle piha on juuri sopivan kokoinen. Ja onhan meillä takapihan lisäksi mukavan kokoinen etupihakin, joten saimme kaksin verroin iloa verrattuna entiseen. Eiväthän nämä meidän viherpläntit pärjää vertailussa omakotitalojen pihoille millään, mutta ne sopivat kuitenkin tähän elämäntilanteeseen hyvin. Ja saammepahan haastetta toiminnallisuuden suunnitteluun ;)

Hankintalistalle, tai oikeastaan remonttilistalle on meillä tänä kesänä tulossa terassi. Rakennamme terassin luultavasti vihreästä kestopuusta, jonka sitten ensi vuonna sävytämme harmaaksi. Itse olen ihastunut musta-valko-harmaisiin yhdistelmiin, jossa terassi olisi harmahtava, kalusteet valkoiset, ja yksityiskohdat kuten kukkalaatikot ja -ruukut mustia. Näiden lisäksi ihana värikäs kukka- ja pensasmeri piristäisi kokonaisuutta kesäiseksi.

Tässä vielä hieman esimakua suunnitelmistani MyGarden -suunnitteluohjelmalla:


Värit eivät suunnitelmassa ihan ole niitä, mitä itse ajattelin, mutta se antaa itsellekin hyvää esimakua asettelusta. En ole vielä edes täysin päättänyt, mitä kaikkea takapihalle istuttaisin, mutta pensasaita asettaa jonkin verran rajoituksia suunnitelmille. Ensi viikonloppuna olisi tiedossa hieman pensaiden siirtoja, jolloin vedän näppylähanskat vaan kätösiin ja laitan musiikin pauhaamaan kuulokkeista. 

Aurinkoista tiistaita!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti