Helppo mangojuustokakku ilman liivatetta

Se olisi taas sunnuntai! Ilma on sateinen ja harmaa, mutta naistenpäivän kunniaksi leipastua juustokakkua on ihana mussuttaa sohvan lämmössä ja katsella sisustusohjelmia. Uusi koiranpentumme on kehittynyt hurjaa vauhtia, enkä malttaisi odottaa, että rokotukset olisivat kunnossa niin päästäisiin jo vähän pitemmille lenkeille. Pitemmät lenkit nimittäin tekisivät terää itse kellekin, on näitä talvehtimiskiloja nimittäin alkanut sen verran kerääntyä... Noh, nyt en murehdi siitä, vaan nautin palasen tästä superherkullisesta juustokakusta, josta on tullut meidän kahvipöydän ehdoton suosikki!

♥ IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ! 




Mangojuustokakku (4 hlö)

Pohja:

150 g täysjyvä digestivekeksejä

75 g margariinia

Täyte:


200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa
1-2 rkl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Päälle 2 prk hedelmäpilttiä, esim. mango

Sulata margariini ja murskaa keksit esimerkiksi kaulimen avulla. Sekoita margariini keksimuruun, ja painele tiiviiksi irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin vuokaa, jonka halkaisija oli niinkin pieni kuin 18 cm). Valmista täyte seuraavasti: Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi ja kääntele kerman joukkoon tuorejuusto. Lisää sitruunamehu, vaniljasokeri ja sokeri, tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria, mutta varo kuitenkin, ettei kakusta tule liian makea.

Laita kakku jääkaappiin mieluiten yön yli, mutta tarvittaessa parikin tuntia riittää. Lopuksi levitä kakun päälle pilttikerros, ja anna jähmettyä vielä jääkaapissa parin tunnin ajan. Mitä matalemman kakusta tekee (eli jos käyttää isompaa irtopohjavuokaa), sitä pitempään kakku pitää muotonsa kahvipöydässäkin, vaikka liivatetta ei olekaan. Meillä ainakin pysyi hyvin kasassa, vaikka korkeutta olikin :) 




2 kommenttia :

  1. Kiitos ohjeesta, oli helppo tehdä ja huippu hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! :) Itsekin olen jäänyt koukkuun kakun "helppouteen", tulee vähän turhankin usein tehtyä... :D

      - Eppu

      Poista