Uusi koti: Pohjapiirrustus, osa 2

Esittelin tuossa taannoin tosiaan jo erään asunnon pohjapiirrustuksen suunnitelmineen, koska olin niin varma, että päätyisimme sinne asumaan. Toisin kuitenkin kävi, ja nyt olemmekin muuttamassa aivan toisaalle, ja erilaiseen asuntoon. Luonnollisesti voisin aloittaa tämän uuden kodin sisustamisen ja remonttisuunnitelmieni esittelyn ihan perusasioista - eli pohjapiirrustuksesta. Piirsin nopeasti suunnitteluohjelmalla suurpiirteisen pohjapiirroksen, josta näkee huoneiden sijoittelun ja  hieman tilojen mittakaavaa. Neliöitä tässä uudessa asunnossa on siis 85 m2 ja on siis kivan rivitalon päätyhuoneisto. Ihastuimme heti asunnon avaruuteen ja hyvin sijoitettuihin toimintoihin: yläkerta voidaan rauhoittaa nukkumiselle, säilyttämiselle ja saunomiselle, jolloin alakerta eli (keittiö , olohuone ja pieni wc) ovat kätevästi omana tilanaan. Tämä helpottaa huomattavasti siivousta, esimerkiksi yllätysvieraita ajatellen... :) Lisäksi ehdoton iso plussa on myös oma, melko suuri piha.


Rakenteet ovat asunnossa kunnossa, mutta pintaremonttia tullaan siis tosiaan tekemään - ja paljon. Jossakin vaiheessa olisi tarkoitus uusia koko keittiö, ja siinä yhteydessä olisi tarkoitus myös miettiä keittiön ja eteisen välisen väliseinän ainakin osittaista purkamista. Asunto on todella valoisa, mutta seinän kaataminen tai edes sen osittainen purkaminen valaisisivat entistä enemmän. Kylpyhuone ja erillinen wc olivat kosteusmittauksen mukaan kunnossa, joten niidenkin suhteen tyydymme ainakin aluksi pintaremonttiin. Saunan vahaamista olemme miettineet myös. Portaat ajattelimme maalata valkoiseksi, sillä ne ovat tällä hetkellä alkuperäisessä mäntykuosissaan - yh. Olohuoneeseen ja makkareihin on tulossa varmaankin tapettia ja maalia, sillä olen aivan rakastunut vaaleisiin lautaseinä-tapetteihin.

Muuttokuumetta näiden remonttisuunnitelmien takia on jo aivan hirveästi ilmassa. Ainoaksi käytännönongelmaksi muodostunee se, että nykyisen asuntomme täytyisi olla tyhjillään maaliskuun viimeinen päivä, kun taas uuteen kotiimme pääsemme virallisesti muuttamaan vasta 1.4. Noh, useampi viikko tässä on onneksi aikaa selvitellä, kun vain malttaisi odottaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti