Viime hetken DIY-joululahjaideoita

Tänä vuonna olen ollut ajoissa joululahjojen kanssa - ainakin melkein. Vielä muutama juttu täytyy käydä hankkimanssa ensi viikolla, mutta muuten lahjakorit alkavat olla valmiina. Olen siis jo useampana vuonna antanut lahjaksi hyväksi todettuja lahjakoreja, jotka siis koostuvat lahjansaajan lempituotteista ja pienistä yllätyksistä. Meidän suvussa on hirveän hankala keksiä kenellekkään mitään erityisiä joululahjoja, sillä tuntuu, että kukaan ei koskaan oikeasti tarvitse mitään. Tai ainakaan sillä budjetilla, mitä minulla on tarjota :D Joten olen antanut lahjaksi mielummin aikaani. Aikaani siis siinä muodossa, että olen joihinkin lahjoihin käyttänyt useita tunteja aikaani tai toisaalta myös siinä merkityksessä, että olen antanut lahjaksi esimerkiksi erityisiä lahjakortteja tarjoamistani illallisista tai avustani muilla tavoin (esimerkiksi jonkun tietyn sotkukaapin siivoaminen, lastenhoitolahjakortti tai remonttiapu). Lahjakortin annoin myös miehelleni lahjaksi parisen vuotta sitten, ja se otettiin avosylin vastaan. Lahjakortti sisälsi mm. hierontoja, siivousvuoroja ja muita pieni arjen iloja, jotka lahjan vastaanottaja saa käyttää milloin haluaakaan. Kannattaa kuitenkin olla maltillinen lupauksissaan, sillä joulun jälkeen ne tulisi myös toteuttaa... :D


Lahjakorit olen yleensä koonnut lahjansaajan maun mukaisesti. Vanhemmilleni olen usein ostanut hyvän pullon viiniä, herkkuja, yöasuja sekä joitain askartelemiani tuotteita. Tänä vuonna pakettiin menee mm. meidän yhteisen koiran tassunjäljistä tehty tassutaulu kehystettynä, jota he eivät siis ole vielä nähneet. Anopilleni laitan pakettiin yleensä samanlaisen setin kuin omille vanhemmilleni, ja tänä vuonna painoinkin useammalle sukulaiselleni itsetehdyt keittiöpyyhkeet

Siskolleni ja hänen perheelleen painoin tänä vuonna pienten rokkipoikien bändipaidat ja kokosin heille myös lahjakorin. Itsetehtyjen keittiöpyyhkeiden ohella tämän vuoden omiksi lempparilahjoiksi nousivat Tigerista ostetut posliiniset mitta-lusikat! Aivan ihanat, ja ostinpa itsellenikin samanlaiset.

Pinterestistä löytyy myös kasoittain ihania itsetehtyjä lahjoja ja ohjeita, jos inspiraatio on vielä hukassa!


2 kommenttia :

 1. Tuollaiset lahjakorit herkkuineen ovatkin ihan parhaimpia lahjoja! :) Mä kans just katselin Tigerissa noita mittalusikoita, mutta en ostanut niitä. Taidan mennä vielä ens viikolla käymään siellä uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih, tekisi itsekin mieli vielä käydä muutamat ostamassa, ne olivat niin hellyyttäviä :D Lahjakorit pelastavat kyllä monet joululahjakriisit :)

   - Eppu

   Poista