Uusi koti: Pohjapiirrustus ja ympäristö

Nyt kun korkeakoulu alkaa olla kohta takana päin, alan pikku hiljaa tosissani käsittää, että se oman asunnon osto ei ole enää niin kaukana, kuin se esimerkiksi opiskelut aloittaessani oli. Olen säästänyt lähes koko opiskeluaikani enemmän ja vähemmän tosissani, mutta viimeisen vuoden aikana säästämisestä on tullut erityisen tarkkaa. Olen pyrkinyt karsimaan kaikki ylimääräiset kulut minimiin ja siirtämään joka kuukausi työtuloistani asuntosäästötililleni tietyn summan, joskus vähän enemmänkin. Pikku hiljaa summasta on alkanut tulla sellainen, että voin tosissani alkaa miettimään asunnonostoa, tai noh, ainakin unelmoimaan siitä jo ihan tosissani. Konkreettisesti ajateltuna asunnonosto on ajankohtaista aikaisintaan ensi syksynä, mutta pääni pursuaa jo hirveästi ideoita. Kerroinkin jo täällä bloginkin puolella viime keväänä touhuistani, >>kliks!<<. Olen myös suunnitellut Ikean keittiösuunniteluohjelmalla unelmakeittiöni jo ties kuinka monta kertaa, joten ajattelin, että olisihan se kiva seuratava myös omia muuttuvia ajatuksia tämän prosessin aikana suunnittelusta itse papereiden allekirjoitukseen. Halusin aloittaa ensin kertomalla vähän pohjapiirrustuksesta ja asunnon ympäristöstä ja tulevaisuudessa sitten koota eri huoneisiin liittyviä toiveitani ja ajatuksia. Toivottavasti pääsette myös seuraamaan todellisia remontointeja sitten, kun avaimet joskus ovat tämän onnellisen omistajan kädessä :)

Asuinympäristönä tämä uusi toiveympäristöni on mielestäni rauhallinen, turvallinen ja juuri sellainen, missä kuvittelisin itseni asuvan vuosia. Alue sijaitsee vain parin-kolmen kilometrin päässä kotikaupunkini ydinkeskustasta ja maasto on minun ja mieheni kaltaisille kesäisille seikkailijoille mitä otollisin. Olemme myös vannoutuneita koiraihmisiä, joten hyvät ulkoilumaastot ovat erittäin tärkeitä. Olen usein erityisesti kesällä ja syksyllä käynyt lenkkeilemässä alueella, ja maisemat ovat uskomattomat. Kesäisin alueella kohtaa paljon iloisia ihmisiä koirineen ja lapsineen ja ajattelin jo 15-vuotiaana kesätöissä alueella ollessani, että mikä ihana paikka tämä onkaan.


Yksilöllisyydestä ei voida puhua kuitenkaan, sillä lähes kaikissa asunnoissa on sama pohjapiirrustus. Alueen kaikki talot ovat siis matalia kerrostaloja, joissakin asunnoissa on parvekkeet ja joissakin omat pihat. Itse haluaisimme ehdottomasti asunnon pienen pihan kera, sillä se on ainoa asia, mitä itse ainakin kaipaan nykyisessä asunnossamme. Itselleni ei myöskään ole koskaan ollut tärkeää "uniikkius" ja omalaatuisuus talon rakenteissa, sillä mielestäni tärkeintä kodissa on se, että se tuntuu omalta kodilta ja siellä on hyvä olla. Sisustusratkaisuilla voidaan vaikuttaa niin paljon asunnon ulkonäköön, että en itse juurikaan välitä siitä, vaikka kaikissa alueen asunnoissa olisi sama huonejaoittelu ja järjestys.

Ylläolevasta pohjaratkaisusta voin kertoa sen verran jo nyt, että suurin osa asunnoista on siis 70-72 m2 ja niissä on kaksi varsinaista makuuhuonetta. Lisäksi useissa asunnoissa on muutaman neliön kokoinen ikkunallinen vaatehuone, mutta meidän tarkoitus olisi tehdä siitä aluksi työhuone ja myöhemmin mahdollisesti toinen lastenhuone, ehkä leikkihuone. Pohjaratkaisu on meidän molempien mieleen erityisesti avoimen keittiön ja olohuoneen takia, sillä sekin on vaivannut meitä nykyisessä asunnossamme. Illanvietoissa haluan olla aktiivisesti vieraiden kanssa juttelemassa, mutta koska meidän nykyinen keittiö on yksinään seinän takana, ei seurustelu aina onnistu niin helposti. Omaa saunaa ei asunnoissa ole, mutta toisaalta me emme kyllä ole onnistuneet omaksumaan tapaa, että kävisimme joka viikko saunassa. Saunat ovat ihania, mutta olemme tainneet parin vuoden aikana käydä ehkä kahdesti saunassa (ja nekin kesämökillä), joten oman saunan puuttumien ei ole meille mikään ongelma. 

Myöhemmin kerronkin sitten vähän sisustussuunnitelmistani! :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti