Tyyntä myrskyn edellä ja muita syksyn tuulia

Alkaa olla useampi kuukausi siitä, kun viimeksi kerroin tulevista suunnitelmistani. Oli hauska lukea omia ajatuksia ja huomata, miten asiat ovat kehittyneet. Puolisen vuotta sitten iloitsin siitä, että olin saanut työharjoittelupaikastani kesätöitä, ja kouluasiat sujuivat mukavasti kesäopiskelujen muodossa. Noh, nyt työharjoitteluani on jäljellä enää 6 päivää, ja koulua on jäljellä viiden kurssin verran ennen suunniteltua valmistumista. Jonka lisäksi toki se suurin homma, opinnäytetyö. Lisää monimutkaisuutta tilanteeseen lisää toki se, että sain työsopimuksen työharjoittelupaikkaani nyt harjoittelun jälkeenkin. Asiat kuitenkin rullaavat hyvin, vaikka välillä olenkin kärsinyt unettomista öistä pohtien sitä, miten yhdistää kokoaikatyö ja opinnot. Ja se opinnäytetyö...

Koululla lähes kaikki osapuolet ovat onneksi suhtautuneet joustavasti töihini, ja työpaikalla esimieheni ovat olleet enemmän kuin ymmärtäväisiä. Huoli omasta jaksamisesta silti välillä tummentaa muuten niin yleisesti positiivisia fiiliksiä, elämässä kun on muitakin osa-alueita kuin koulu ja työt. Toivon tosissaan, että elämässäni ei lähiaikana tule sattumaan mitään katastrofaalista muutosta, sitten menee kyllä kaikki suunnitelmat uusiksi. Joka tapauksessa, kuluneen työntäyteisen kesän ja opintojen suorittamisen jälkeen olen kyllä ylpeä omasta suorituksestani, mikä on erittäin mukava ja rohkaiseva tunne jatkon kannalta.

Elämä on huristanut sellaista vauhtia eteenpäin, että välillä ihan hirvittää. Tämän kuluvan viikon aion elää hetkessä ja keskittyä välillä myös haaveiluun. Millaista elämän haluaa olevan esimerkiksi vuoden kuluttua ja mitä sen toteen saattamiseksi voisi tehdä? Joskus on myös mukava nauttia vain omista saavutuksistaan (vaikka olisivatkin verrattain pieniä) ja pysähtyä hetkeksi ja muistaa, että elämässä ovat kaikki asiat oikeastaan ihan hyvin. :) Stressatahan sitä kerkiää aina myöhemminkin.Lisää syksyn merkkejä - kukka-astioiden kokoamista ja istutuksien hyvästelyä. Nähkäämme taas ensi keväänä, oi ihanat kukkaseni :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti