Juustoinen parsakaali-kanapiirakka

Tämä on sitä lohturuokaa. Kaiken stressin ja syksyisen puurtamisen keskelle - suosittelen! Saatiin miehen isovanhemmilta iso kasa ihania vihanneksia ja juureksia heidän omasta kasvimaastaan, jota ollaankin popsittu joka päivä aivan onnessaan. Perunat, punajuuret, porkkanat ja pavut ovat muotoutuneet syksyisiksi ruokalajeiksi, mitä onkin ollut jo ikävä kesän jälkeen. Pitkästä aikaa onkin kiva seisoa pitempäänkin lämpimän hellan ääressä!

Saimme vihanneskassissa myös muutaman parsakaalin, ja päätinkin heti säästäväni ne jonkinlaiseen piirakkaan. Mietin sopivia makupareja, ja juustonrakastajana päädyin laittamaan piirakkaan sinihomejuustoa ja miehen mieliksi kanaa. Kermaakin lorautin joukkoon, oli sen verran rankka päivä! Lopputuloksesta tuli sen verran maittavaa, että ajattelin tästä olevan iloa muillekin lohturuokaa arvostaville :D



Juustoinen parsakaali-kanapiirakka (4-6 hlö)

Pohja:

3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl täysjyväjauhoja (esim. ruis, tattari, vehnä)
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
ripaus suolaa

Täyte:
2 isoa parsakaalia
n. 250 g maustamattomia kanasuikaleita
n. 120-150 g sinihomejuustoa
n. 100 g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta

Kypsennä kanat ja mausta ne haluamallasi tavalla (itse laitoin chilipippuria, maustepaprikaa ja valkosipulia). Puhdista ja pilko parsakaalit ja joko keitä niitä kattilassa 1 minuutti, tai keitä vedenkeittimessä kuumennettua vettä parsakaalin päälle ja anna niiden kypsyä hetki.

Pohjaa ei tarvitse esipaistaa, vaan ainekset sekoitetaan yhteen ja painellaan tiivisti joko leivinpaperoidun tai voidellun vuoan päälle. Tämän jälkeen lisää kana ja asettele parsakaali pohjan päälle. Tämän jälkeen ripottele sinihomejuustomuru tasaisesti täytteen päälle.

Lopuksi voit vatkata rahkan, kananmunat ja kerman tasaiseksi seokseksi ja valuttaa sen piirakan päälle. Paista 200'C puolisen tuntia, lisää lopuksi juustoraaste pinnalle ja käytä vielä sen verran uunissa että juusto sulaa ja alkaa vähän ruskistua.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti