Kaurapaistoksia ja sunnuntain kahvittelua

Ihana raikas aamu, aurinko paistoi niin mukavasti. Niin mukavasti, että kulutin sitten käytännössä koko päiväni opinnäytetyöni tekemiseen. Ajatukseni kuitenkin harhaili jatkuvasti johonkin syksyiseen jälkiruokaan, ja päätin alkaa tehdä puolukkaista kaurapaistosta virkistämään mieltä. Tein tämän ihan summanmutikassa ja heitin ainekset ja määrät täysin omasta päästä, mutta onneksi siitä tuli oikein maukasta ja juuri sopivan kokoinen kahdelle syöjälle!

Pieni piirakkavuoka on todella kätevä kapistus (itse omistan parikin halkaisijaltaan ~ 20 cm:n vuokaa) ja ne ovat erityisen käytännöllisiä kahden tai kolmenkeskisiin kahvihetkiin. Suurta piirakkaa tai kakkua kun joutuu sitten usein itse syömään useampana päivänä, eikä herkuttelu joka päivä ole kovin toivottua ainakaan itselläni. Tokikin jos haluaa tarjota isommalle porukalle useampaa sorttia, toimii nämä pienemmät vuoat silloinkin. Tästä yhdestä saa joka tapauksessa suuret palat kahdelle ja santsaukseenkin jäi varaa juuri sopivasti :)

Aurinkoista sunnuntain jatkoa kaikille!

Puolukkainen kaurapaistos (Gluteeniton, 2-3 hlö)

2 dl luomu kaurahiutaleita (glut.)
1 dl kaurajauhoja (glut.)
50 g leivontaan soveltuvaa margariinia tai voita
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl sokeria tai muuta makeutusta
200 g pakastettua puolukkaa (itse poimittu maistuu parhaimmalta ;) )

lisukkeeksi vaniljakastiketta (esim. Oatly, kasviperäinen)Ensin sekoitetaan kaurahiutaleet, kaurajauhot, sokeri, voi ja oliiviöljy sekaisin kulhossa. Sitten ainekset vain taputellaan tiiviisti leivinpaperoidun vuoan päälle. Puolukat kaadetaan pohjan päälle, ja voit ripotella päälle vielä pari ruokalusikallista kaurahiutaleita. Sitten vain uuniin 225'c noin vartiksi. Vaniljakastike vain kylkeen, niin maistuu pimeät syksyiset illatkin paremmalle :)
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti