DIY: Päivyri seinälle

Nyt kun työt ja koulutkin alkoivat taas, joutuu ajanhallintaankin käyttämään enemmän voimia kuin kesällä. Kun arki alkaa kunnolla pyöriä, on hyvä olla jonkinlainen ajanhallintaväline, sillä itse en ainakaan selviäisi päivääkään ilman omia systeemejäni. Jotkut pitävät perinteisistä kalentereista, missä valikoima onkin lähes rajaton. Jotkut pitävät kalenterista kännykässä, missä kalenteri on aina mukana, kunhan puhelimessa on vain virtaa. Itselleni on muotoutunut hyväksi järjestelmäksi näiden yhdistelmä. Pääosin käytän töissä työsähköpostin kalenteria, kotona Google Calendar:ia (joka muuten synkronoidaan myös puhelimeen). Google Calendar on senkin takia erittäin suositeltava, sillä siinä voi tehdä monta eri kalenteria, joita voi myös katsella yhtä aikaa, mikä taas helpottaa huomattavasti ainakin itselläni päivärytmin hahmottamista. Meillä on esimerkiksi yhteisiä kalentereita avomiehen kanssa niistä aikatauluista, mitkä kiinnostavat molempia, mutta sitten toisaalta allekirjoittaneen jumppa-aikataulut eivät taas juurikaan liikuta miestä, joten niitä ei ole jaettu. Suosittelen!

Mutta niin, se varsinainen itse tehty kalenteri siis! Mielestäni jonkinlainen kalenteri on kiva pitää näkösällä myös kotona seinällä. Käteviä ovat myös ne sellaiset versiot, missä jokaisella perheenjäsenellä on ns. oma kalenterinsa, mutta menot on kuitenkin vierekkäin. Me emme tarvinneet ihan näin laajaa systeemiä enää virtuaalisen kalenterimme lisäksi, mutta halusin ehdottomasti kokeilla seinään jo monissa blogeissa nähtyä ratkaisua, jossa seinään on kiinnitetty joka päivälle oma liitutauluruutu. Liitutaulut on helppo päivittää, ja ne ovat kivan näköisiäkin joten miksipä ei!

Alunperin ajattelin toteuttaa suunnitelmani ostamalla Suomalaisesta kirjakaupasta 2 m x 45 cm kokoista liitutaulutarraa (hinta 7,95 €), jonka olisin sitten leikannut sopivan kokoisiksi suorakulmioiksi seinään. Ihana äitini oli nopeampi, hän ei tiennyt suunnitelmistani mutta olikin Helsingin matkaltaan ostanut tuliaisiksi Granit:ista valmiiksi leikattuja liitutauluruutuja! Onneksi meillä toimii hyvin äidin kanssa tämä telepatiayhteys.
Joka tapauksessa, kiinnitys oli helppoa ja sainpas jotakin kivaa seinälle, mikä muuten ärvötti tyhjänä :)
2 kommenttia :

 1. Onpa kiva idea! Suomalaiseen tänään vierailulle siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) ja ehdottomasti, edulliseksi tulee kun itse tekee :)

   -Eppu

   Poista