Tulevaisuuden haaveita

Pyrin aina elämään päivä kerrallallaan ja olemaan huolestumatta liikaa tulevasta. Haaveilun suhteen en sitten noudatakaan periaatteitani yhtään. Olen päässäni suunnitellut jo seuraavat 5 vuotta elämästäni, ja siihen kuuluu valmistuminen, työpaikan hankkiminen, ensimmäisen oman kodin osto ja remontoiminen sekä perheen perustaminen. Ensimmäisenä etappina on siis tuo koulun saattaminen loppuun. Meidän luokka valmistuu jouluna 2015, mutta olen nopeuttanut opiskeluitani niin, että minulla on mahdollisuus valmistua jo vuoden päästä kesällä. Sain sovittua työharjoittelun unelmatyöpaikkaani niin, että suoritan siitä jo osan nyt kesälomalla ja loput vasta erittäin lähellä valmistumista. Näin saan valmistumista seuraavan tavoitteen, työllistymisen, jälleen lähemmäksi todellisuutta. 

Olen toki ottanut senkin huomioon, että elämä harvemmin menee niinkuin sen on itse suunnitellut. Haaveilu vain saa arjen ponnistelut tuntumaan itseni kohdalla paljon merkityksellisemmiltä kun kuvittelee mitä kaikkea ihanaa voikaan olla edessä. Avomieheni ja omana haaveenani on muuttaa kotikaupungissamme tietylle asuinseudulle, joka on aika lähellä keskustaa, mutta kuitenkin täysin luonnon keskellä. Kesäisin lempipuuhaamme on tehdä pyöräretkiä ja metsävaelluksia jo nyt hyvän sijaintimme ansiosta, mutta uudelle alueelle muuttaessamme voisi metsään lähteä koiran aamupissityksille omalta takapihalta. Alueella on vain kerrostaloja, mutta ne ovat melko matalia ja 1. kerroksen huoneistoissa on omat pihat, mikä sopisi meidän elämäntyyliimme mainiosti. 

Noissa asunnoissa on kaikissa samantyyppinen pohjaratkaisu, joten olen saanut aloittaa sisustusideoinnin ja muutosehdotukset mahdollisesti jo vuosia ennen itse muuttoa. Tämä huvittaa kovasti lähipiiriäni, mutta se toisaalta motivoi minua suorittamaan koulun hyvin loppuun asti ja tekemään töitä unelmieni eteen. Niinä vuosina, kun minulla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa tulevaisuuden varalle, koin että ikään kuin ajalehdin päämäärättömästi ja kivoista jutuista ei osannut nauttia, kun ei yhtään tiennyt mitä seuraava päivä toisi tullessaan. Nykyään otan kaiken ilolla vastaan ja uskon, että kaikilla asioilla on merkityksensä. Ajattelin kirjoittaa tämän mietepostauksen, ja lukea mielenkiinnon vuoksi yhden vuoden tai viiden vuoden päästä mihin suuntaan asiat ovat tästä päivästä kehittyneet. 

Toivon teille kaikille onnistumisia ja rohkeutta unelmien toteuttamisen suhteen! :)

MUOKS: Muutama päivä tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen sain kuulla, että pääsen työharjoittelun lisäksi myös töihin kyseiseen yritykseen. Nyt hymyilyttää :-) 

Ihana auringonpaiste lämmitti mieltäni entisestään - kohtahan se kesäkin jo on!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti