Kesän salaattikausi avattu

Talvisin meillä ei tule hirveästi syötyä salaatteja, tai ainakaan kylmiä sellaisia. Tämä ei ole mitenkään tietoinen päätös, mutta kai sitä kylmällä ilmalla (ja meidän kylmässä asunnossa) kaipaa lämmintä ja erityisen ruokaisaa ruokaa. Nyt keväällä sitä huomaa, kuinka alkaa kaivata taas kevyempiä lounaita, ja kesällä erilaiset salaatit ovat enemmänkin sääntö eikä poikkeus.

Satuin ostamaan alennuksessa olleen katkarapusalaatin (jota ei tullutkaan syötyä), joten yhdistin katkaravun, kermaviilikastikkeen ja juustoraasteen halloumisalaattiin. Aikamoista mättöähän tästä tuli, mutta vei kyllä nälän useammaksi tunniksi! Yleensä tykkän laittaa myös viinirypäleitä ja avokadoa, sillä ne tuovat mukavaa vaihtelua peruspohjaan. Ja noita valmislisukkeita me ei yleensä ikinä laiteta salaattiin, mutta nyt ei viitsinyt heittää hukkaankaan :--)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti