Rouheiset luomusämpylät

Nyt kun aikaa on ollut hiihtoloman ansiosta ruhtinaallisesti, olen keskittänut voimavarojani koulujuttujen hoitamisen lisäksi kodin järjestykseen ja ruoanlaittoon. Olen aikaisemminkin pyöräyttänyt monia erilaisia sämpylöitä, mutta eräänä aamuna leipomani rouheiset luomusämpylät olivat kyllä ehdottomasti parhaat tähän mennessä! Maku oli aivan ihana, täyteläinen ja ruokainen, eikä niinkään vehnäinen. Jos omistaisimme isomman pakastimen, tekisin näitä varmasti useammaksi viikoksi varastoon :)Ohje: Myllärin Luomu

50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 tl suolaa
2 rkl  siirappia
0,5 dl oliiviöljyä.
15 dl Myllärin Luomu Sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja noin 6 dl Myllärin Luomu Sämpyläjauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinajuuren tekeytyä peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää suola, öljy ja loput jauhot taikinaa vaivaten. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 15 minuuuttia. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista 220 °C:ssa noin 10 minuuttia. Noin 18 kpl.

Siis - nam - .

1 kommentti :

 1. Onpa herkullisen näköistä! Mitä jos muuten liittäisit blogisi meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista