DIY: Itsetehty jättipeili minibudjetilla

Tämä projekti oli erittäin mieluisa toteuttaa. Mietin pitkään, että mitä ihmettä oikein laittaisin olohuoneen nurkkaan, joka oli ihan käyttämättömänä koko sen ajan mitä olemme tässä nykyisessä asunnossamme asuneet. Aluksi mietin taulua, mutta kiviseinän poraaminen ei ole lempihommaani, eikä mielekästä taulua sattunut vastaankaan. Ihailin jättipeilejä, mutta niiden hinnat olivat melko hulppeita opiskelijan varoille. Ikean Mongstad-peili oli ainoa, josta pystyin edes haaveilemaan, mutta senkin hinta (99 €) ja kuljetusvaikeudet parin sadan kilometrin matkalla tuottivat päänvaivaa.

Noh, hoksasimpa sitten olkkarin sohvapöytäprojektin edetessä että samoista lankuistahan voi ihan hyvin tehdä peilin kehykset. Ostin Tori.fi:n kautta vaivaisella 10 €:lla peilin, jossa ei ollut kehyksiä, ja sitten kävimme isäni kanssa Kodin Terrassa ostamassa muutaman juoksumetrin kuusilautaa, ja isä toteutti kehykset ja minä käsittelin ne sitten tutulla Osmo Colorilla (sävy antiikkitammi), jota oli jäänyt muista projekteista. Lopulliset materiaalikustannukset jäivät siis alle 20 €:n, eli ei tarvitse loppukuukautta kituuttaa makaroonilla :DJa nyt kun ihastelen tätä valmista peiliä, en voi kuin todeta että saa sitä pienelläkin budjetilla kivaa muutosta tunnelmaan! Arkikäytössä pidän lukuvaloa peilissä, mutta tunnelmaa luodessa laitoin kehyksien päälle parvekkeelta lainatut pallovalot. Tilasin Ebaystä myös edulliset puuvillapäällysteiset pallovalot, joten tuo Airamin valaisinsarja pääsee taas kesäksi parvekkeelle iltoja piristämään.
Mittaa peilille tuli loppujen lopuksi siis massiiviset 225 cm korkeutta 70 cm leveyttä, ja tuntuu painavankin ainakin tonnin. Kuva ei ihan anna realistista kuvaa peilin kookkuudesta, mutta iso siitä tuli :-D

4 kommenttia :

 1. Itsellä on sama projekti muhimassa mutta en ole keksinyt vielä sopivaa tapaa kiinnittää kehyksiä peiliin, sillä peilissä on kiinnitys-systeemit takana valmiina. Miten itse kiinnitit kehykset peiliin? -Marge

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin sillä tavalla, että ensin kasattiin sopivan kokoiset kehykset puusta ihan vain sahaamalla ja liimaamalla (+puristimilla). Sitten uritettiin kehys niin, että peili pysyi aika tukevasti siinä omalla urallaan ilman mitään muita kiinnitysaineita. Sitten vain kiinnitimme neljä ohutta rimaa peilin takapuolelle niin, että rimat tukevat itse peiliä pysymään kehyksissä takaapäin. Tämä toimi meillä sen takia, koska peiliä ei kiinnitetty erikseen seinään vaan se vain nojaa seinää vasten. Jos peilin laittaa ihan seinälle asti roikkumaan, niin sitten toimisi varmasti erillinen liimapuulevy, johon kehykset kiinnitettäisiin muuten samalla tekniikalla. Toivottavasti tämä auttoi hieman :)

   Tsemppiä projektiin! :)

   - Eppu

   Poista
 2. Kiitos, kyllä auttoi! Mikä tuo Osmo Colorin sävy on? - Marge

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytettiin läpikuultavaa puuvahaa, sävynä antiikkitammi :) Tosin sävy voi hieman muuttua, riippuen alla olevan puun sävystä. Meillä kyseessä oli käsittelemätön puu, ja ei tarvinnut maalata kuin kerran :)

   - Eppu

   Poista