Keittiösuunnitelmia

Vuosi sitten pohdiskelin unelmakeittiötäni (kliks!), miltä se näyttäisi, mitä sinne haluaisin ja mistä sen aikanaan ostaisin. Noh, uutta asuntoa ei vieläkään ole ostettu (se oikea ei ole vielä vapautunut), mutta olen viime päivinä käyttänyt Ikean keittiösuunnitteluohjelmaa ahkerasti hyödykseni ja käynyt ties kuinka monessa kaupassa hakemassa inspiraatiota. Suunnitelmani ovat tuosta vuoden takaisesta muuttuneet jonkin verran, ja suurimpana muutoksena voisin mainita sen, että tällä hetkellä olisin kallistumassa huomattavasti yksinkertaisempiin ovimalleihin kuin vuosi sitten. Pelkään nimittäin sitä, että kyllästyn kohta lopullisesti noihin neliömäisiin uriin, joita meillä löytyy mm. Pax-järjestelmän vaatekaapeista sekä Billy-sarjan kirjanhyllyn ovista. Samantyyliset keittiönovet voisivat olla hieman liikaa, joten kyllästymistä välttääkseni valitsisin ehkä kaikista yksinkertaisimman linjan. 

Olen miettinyt Ikean Metod-sarjan Veddinge-ovia suurimpaan osaan keittiön ovista, ja kolmeen korkeampaan kaappiin Kroktorp-ovia. Nuo pystylautaiset Kroktorpit siksi, koska olen ihastunut oviin jo kauan sitten, mutten ikinä uskaltaisi valita niitä keittiön ainoiksi oviksi. Lisäksi ne tuovat mielestäni vähän kodikkuutta, sillä pelkät sileät valkoiset ovet voivat toisaalta tuntua suurilla pinnoilla myös kylmiltä ja kliinisiltä, jos muut yksityiskohdat eivät piristä kokonaisuutta. Jos sävyt eri ovissa eivät suoriltaan sovi yhteen, uskon, että nuo korkeat ovet voi tarvittaessa vaikka maalauttaa yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi. Vesipistettä en saanut vielä suunniteltua, ja hanan luultavasti hankkisimme mahdollisesti muualta. Kuvasta poiketen emme myöskään ole varmoja, kannattaako esimerkiksi erillistä mikroaaltouunia edes ostaa, sillä käytämme nykyistäkin mikroamme niin harvoin ja induktiotaso on uskomattoman nopea. Liesituulettimen ja uunin (ja kuvasta jostakin syystä kadonneen induktiotason?) ostaisimme kuitenkin mielellään Ikeasta, keittiöviikkoja odotellessa... 

Luonnollisesti myös kaappien sisusteet ostaisimme Ikeasta. Keittiön välitila tulisi luultavasti noudattelemaan yksinkertaista ja ajatonta linjaa, ja tällä hetkellä haluaisin välitilaan valkoista fasettihiottua seinälaattaa. Tämä on kuitenkin vielä mietinnän alla, sillä olen pohtinut myös kiveä, lasia, suojattua maalipintaa, sisustuspaneelia ja jopa rohkeampaa laattaa, kuten esimerkiksi marokkolaista tyyliä. Uskonkin että tämän asian kanssa tullaan vielä painimaan kauan. 


En ole myöskään ihan varma, miksi suunnitteluohjelma heitti tuon työtason noin epätasaiseksi. Haaveilin kauan aidosta tammitasosta, mutta toisaalta en usko että visioni menisi pilalle, jos työtaso olisikin laminaattia. Kauhistuttaa ajatuskin, että onnistuisin pilaamaan puutason jotenkin. Noh, tätä saan vielä kauan onneksi pohtia :D

Tuo pieni aukko keittiökaappien välissä olisi tarkoitus jättää isolle valkoiselle tynnyrillemme, joka säilöö kätevästi massiivisetkin koiranruokapussit. Kuvasta jäi myös  yksi kuvakulma piiloon, nimittäin se itse suurin unelmani, eli saareke. Keittiön puolella olisi useita vetolaatikoita, ja ruokailutilan puolelle jäisi paikka kahdelle baarituolille. Uskollisena tyylille (ja myös siksi että saarekkeen tuolit eivät riitelisi ruokailutilan tuolien tyylin kanssa) haluaisin vaaleat ja ehkä hieman maalaishenkiset tuolit, esimerkiksi Ingolfit: 


Ruokailutilan puolelle laittaisin saarekkeeseen vielä sisustuspaneelia viimeistelemään lopputuloksen, jota onkin jo varastossa odottamassa. Tähän mennessä olen esitellyt vain hyvin vaaleita ratkaisuja ja paljon valkoista, mutta todellisuudessa on halua missään nimessä kokovalkoista keittiötä. Haluaisin kuitenkin helposti muunneltavissa olevan keittiön, joka kestää helposti 10 vuotta. Keittiö on itselleni yksi tärkeimmistä asioista kotona, ja siihen panostaminen varmasti kannattaakin, vaikka nämä suunnitelmat muuttuisivatkin sen 10 kertaa. Haluaisin käydä vielä keittiösuunnittelijan kanssa suunnittelemassa pienetkin viilaukset, jotta sitten joskus uskaltaisin tosipaikan tullen kerätä tavarat varastosta. On sitä ihana haaveilla! :)

Ihanaa sunnuntaita!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti