Toivehankintoja

Aina kun joulukuu vaihtuu tammikuuksi, kääntyy sisäinen vuodenaikakelloni osoittamaan kevääseen. Vaikka tammikuussa valoa ei olekaan mitenkään huomattavasti enemmän kuin aikaisempina kuukausina, tuntuu se kuitenkin jollakin tavoin kevään alulta. Helmikuussa valoisuutta alkaa olla jo paljon enemmän ja maaliskuussa aurinko hohkaa yleensä ensimmäistä kertaa jopa ikkunattomaan eteiseemme. Valon lisääntynyt määrä nostattaa minussa aina poikkeuksetta uudistuksien mielialan, joka kohdistuu lähes aina sisustamiseen. Haluan jälleen vaaleampaa, raikkaampaa ja kevyempää tunnelmaa lämpimän ja tunnelmallisen syksyn jäljiltä.

Olen viime päivinä pyörinyt huolestuttavan paljon nettikaupoissa, ja jotain pientä olen jo suunnitellut ostavanikin lähiaikoina. Suuremmat hankinnat saavat suosiolla jäädä myöhemmäksi, jopa ehkä ensi syksyyn, sillä asuntosäästämisen ja uuden perheenjäsenen ohella ylimääräistä rahaakaan ei ole liiaksi. Tämä kuitenkin sopii itselleni enemmän kuin mainiosti, kevääseen nimittäin kuuluu muutenkin oleellisesti kaappien siivoaminen ja turhan tavaran karsiminen :)

Isoista tulevaisuuden hankinnoista osaan nyt jo mainita uuden sängyn ja vuodesohvan. Vuodesohva sen takia, että olisi edes teoreettinen mahdollisuus joskus majoittaa ystäviä ja sukulaisia, kun muuten asumme niin kaukana toisistamme. Erityisesti olen ihastunut Ikean Friheten:iin, mutta saa nähdä, sitten kun on sen aika. Sänky olisi ostoslistalla taas siksi, että omistamme kohta noin 20 vuotta vanhan 120 cm sängyn, jossa siis nukumme miehen kanssa kaksin. Sänky on luultavasti ostettava jo tässä keväällä, koska meidän kummakin selät alkavat olla kohta tuhoon tuomittuja, ellemme saa ergonomisempaa (ja leveämpää!) makuusijaa. 

Pienemmistä hankinnoista tulee mieleen lähinnä Jotexilta, H&M Homesta ja muiden sisustuskauppojen kevätkuvastoista bongatut raikkaat ihanuudet. Pyrin olemaan ostamatta mitään turhia sisustusjuttuja ainakaan uutena, mutta tämän ROME-maton kuitenkin haluaisin työpistettäni kaunistamaan. Ruokapöydän tuolit on myös jossain vaiheessa hankittava, ja erityisesti olen ihastunut rottinkisiin Torrig-tuoleihin. Näitähän saa vaikka mistä, ja tällaiset ovatkin pyörineet blogimaailmassa jo vuosia, mutta itse en vain ole kyllästynyt näiden ulkonäköön ja mukavuuteen. Uudet tuolit saavat kuitenkin odottaa hyvän tovin, sillä voin vain kuvitella kuinka maukasta uuden koirulimme olisi upottaa pienet pentuhampaansa noin meheviin puujalkoihin... ;)(kuvien linkit tekstissä)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti