DIY: Neulotut joulupallot ja hyväksi todettu joulukuusiratkaisu

Meidän joulukuusena on jo parina vuotena toiminut sypressi. Olen Ikeassa monesti hypistellyt sitä kätevää muovikuusta, josta ei tipu neulasia tai roskia vaikka kuinka ravistelisi, mutta jätin sen vielä tänäkin vuonna ostamatta tilanpuutteen takia. Joulukoristeiden suhteen olen suosinut sitä, että koristeet saa tarvittaessa muokattua myös joulun jälkeiselle ajalle. Tässä tapauksessa sypressistä on iloa myös keväällä.

Joulukuusen kaveriksi halusin tänä jouluna neuloa muutamat joulupallot, sillä monena vuonna niitä on ollut aikomus saada aikaan, mutta se on jotenkin kummasti sellaiseksi myös jäänyt. Nyt vasta jaksoin ryhtyä tuumasta toimeen, sillä sain inspiraation Tokmannin tarjouslankahyllyllä. Näissäkin on sypressin tavoin se kiva ominaisuus, että vaikka joulu meneekin nopeasti ohi, voi näitä talvisia koristeita pitää näkyvillä vaikka kevääseen saakka ilman, että ne muistuttavat liikaa joulusta.

Ohjeeksi löysin tämän Kodin Kuvalehden selkeän ohjeen, mutta kuviot suunnittelin itse ruutupaperin kanssa. Näitä tuleekin tehtyä vielä varmaan vaikka kuinka monet erilaiset palloset, sen verran rentouttavaa on näitä neuloa tv:tä katsellessa. Palmikollisissa pallot käytin Dropsin ohjetta. (Sypressin juuttikori on Clas Ohlsonilta).

2 kommenttia :

 1. Itsellä vielä kokeilemata nämä virkatut joulupallot, mutta tästä taas innostui! Ihania mustavalkoisia kuvioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! Itsekin aika pitkään viivyttelin, ennen kuin lopulta kokeilin, mutta siitä lähtien sitä sitten ollaankin oltu lähes joka ilta puikot kourassa... :D

   - Eppu

   Poista