Terveellinen edamole - vaihtelua guacamolelle

Rakastan avokadoja, ja samaan hengen vetoon myös guacamolea. Voisin ahmia sitä varmaan kiloittain, mutta olen onnistunut jättämään sen nautiskelun lähinnä herkkupäiviin. Törmäsin Pinterestissä yksi kaunis ilta tähän reseptiin, ja päätin heti kokeilla, olisiko tästä herkusta hieman vähärasvaisemmaksi vaihtoehdoksi ah-niin-ihanalle guacamolelle. Vaikka avokado onkin täyttä terveellisyyttä, suosittelen kokeilemaan tätä proteiini- ja kuitupitoista edamolea, vaihtelu virkistää! :)
Tein itse edamoleni hieman soveltaen alkuperäistä reseptiä, joten tässä vain ohjearvot sen valmistamiseen :)

Kuiturikas edamole

n. 150g edamame -papuja (eli soijapapuja)
1 pieni punasipuli
1 lime
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
mausteita maun mukaan (ruususuola, pippuri, kumina...)
tuoretta korianteria sekaan ja koristeeksi

Valmistus on yhtä helppoa kuin guacamolen tapauksessa, riippuen toki siitä, missä muodossa ostat edamame -pavut. Itse ostin ne kuivattuina, eli liotin niitä ensin yön yli jääkaapissa ja sitten keittelin noin puolitoista tuntia. 

Kun pavut ovat käyttövalmiita, laita vain tehosekoittimeet kaikki ainekset tai hurauta ne sauvasekoittimella tahnaksi. Voit dipata perinteisiä taco-lastuja, täyttää sillä ruisnappeja tai jopa eväsleivän. Helppoa ja maistuvaa! Unohdin ostaa kaupasta tuoretta korianteria, joten jouduin tyytymään oman maan basilikaan - ensi kerralla kyllä muistan :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti