Gluteenittomat juustoiset kauraleivät

Olen ollut välillä hieman hukassa töissä eväiden suhteen, sillä koulupäivinä syön koulussa aina täytetyn ruisleivän ja illemmalla lämpimän ruoan, mutta nyt töissä ollessa kaipaan lämpimän lounaan antamaan energiaa työpäivään ja jätän kevyet välipalat mielummin illemmaksi. Koska eväitä tehdessä täytyy monesti panostaa helppouteen ja nopeuteen (ajan loppuessa arkena joskus kesken), olen kangistunut muutamaan tiettyyn ruokalajiin. Eväsleivät ovat oivia nälän taltuttajia, mutta itselle ei ainakaan riitä pelkkä ruisleipä voilla. Kehittelin (karppaus.info -sivustola löytämieni reseptien pohjalta) kaurajauhoista erittäin helpot ja vatsaystävälliset kauraleivät, jotka pääsevät oikeuksiinsa täyttäessä ne esimerkiksi kanafileellä ja mausteisilla täytteillä. Suosittelen kokeilemaan :)



Juustoinen kauraleipä, 4 kpl

4 kananmunaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl juustoraastetta
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Leivät ovat erittäin helppo tehdä, sillä kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa, jonka jälkeen taikinasta muotoillaan 4 ohutta sämpylää leivinpaperille. Sitten vain uuniin noin vartiksi, 175 asteeseen. Jäähtymisen jälkeen sämpylä kannattaa halkaista ns. pitaleipä -tyylillä, eli ei halkaista ihan loppuun saakka niin täytteet pysyvät paremmin paikallaan :)


4 kommenttia :

  1. Näyttää kyllä hyvältä! Laitan ehdottomasti kokeiluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, olivat erittäin herkullisia ainakin omaan makuuni :)

      - Eppu

      Poista
  2. Nyt on kokeiltu! Korvasin vain 1 kananmunan 1dl:llä maitoa ja samannäköisiä tuli. Aika hyviä, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! :) Nämä tosiaankin ovat mukavaa vaihtelua tavallisiin sämppäreihin. Itse tykkään eniten mausteisten täytteiden kanssa, eikä tule viljasta vatsapöhöä, niinkuin yleensä viljatuotteista allekirjoittaneelle :)

      Poista