Sammutuspeitteiden irtopäälliset

Sammutuspeite on oleellinen osa kodin turvavarusteita, mutta onhan ne aika ikävänvärisiä pitää keskeisellä paikalla. Niimpä olenkin ommellut itselleni ja perheenjäsenilleni erilaisia pusseja, jotka sopivat paremmin sisustukseen. Huomioväri on tietysti ihan tarkoituksella laitettu pusseihin, mutta kylläpä sitä omassa kotonaan yleensä löytää peitteen vaikka se olisikin vähän nätimmän näköinen. Meilläkin sammutuspeite on roikkunut päällisen myötä eteisen avonaulakossa, ja siitäpä sen mahdollisen hädän keskellä hyvin huomaakin. 

Annoin omalle äidilleni noin vuosi sitten suojan, mutta minulla kävi siinä sellainen kämmi, että tein kaavat oman sammutuspeitteeni mukaan ja heillä olikin suurempi malli. Virhe oli tarkoitus korjata ylimääräisellä kangassuikaleella, mutta nyt äitienpäivän lähestyessä ajattelin kuitenkin ommella ihan uudesta kankaasta uuden päällisen. Kangas on siis Ikean Rosmarie. Rusetin ompelin vielä koristukseksi, sillä päällinen oli muuten aika simppeli.
Ompelin itsellenikin tosiaan varmaan pari vuotta sitten suojan, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi ostettua kangastussia, jolla minun oli tarkoitus kirjoittaa kangassuikaleeseen tavallisessasin sammutuspussissa olleet ohjeet. Totesin, että osaan käyttää sammutuspussia kyllä ilman ohjeitakin, varsinkin kun peitteen taitteluohje on erikseen pussin sisällä. Kangas oli vanhasta paidastani ja kangaslärpäke, johon tekstin olisi kuulunut tulla, oli lakanasta.


ps. nämä päällisethän olisi tietysti voinut taas silittää ennen kuvaamista, mutta eihän sitä aina muista... :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti