Kahden juuston pinaattipiirakka

Kun johonkin arkiruokaan ihastun, tulee sitä tehtyä sitten yleensä kerran viikossa. Viikonloppuisin tulee eniten vaihtelua ja uusien ruokien kokeiluja, mutta arkena sitä monesti tekee niitä, mitkä osaa ja tietää hyväksi. Olen soveltanut tuota piirakkapohjan ohjetta jo vuosia suolaisiin piirakoihin, ja siitä tulee mielestäni kivan rapea ja ruokainen pohja. Vehnäjauhon voi myös hyvin korvata esimerkiksi ruisjauhoilla. Juustoina käytin Patroksen fetajuustoa (lemppari!) ja juustoraasteen sijaan kuutioin itse pieniä juustokuutioita korvatakseni raasteen. Hyvin maistui tällainen kasvispiirakka myös avomiehelle, jolta ei yleensä hirveästi heru kehuja kasvisruoille!

Tulipas aika lähikuva, sillä kuvanottohetkellä piirakasta oli jäljellä noin 1/4... hups.

Kahden juuston pinaattipiirakka á la Eppu

Pohja:
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita (luomu)
0,5 dl oliiviöljyä
0,5-1 dl vettä
0,5 tl ruususuolaa

Täyte:
150g pakastepinaattia
150g fetajuustoa (iso pala, josta kannattaa raastaa juusto murusiksi)
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta 
mausteita (esim. mustapippuri, valkosipuli)

Sekoita pohjan aineet keskenään ja kauli/taputtele taikinaksi. Esipaista pohjaa 200'C noin 10-15 min. Sulata sillä aikaa pinaatti mikrossa ja sekoita sitten siihen kananmunat ja maito. Kun pohja on uunissa hieman ruskistunut, kaada pinaattiseos sen päälle. Sitten asettele fetajuustorouhe (tai halutessasi fetakuutiot) piirakan päälle, sitten ripottele haluamasi mausteet ja juustoraaste. Paista uunissa vielä 15-20 min. Jos piirakan antaa ensin jäähtyä tai jopa odottaa jääkaapissa seuraavaan päivään, tulee koostumuksesta erityisen mehevä :)

Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia :

  1. Pinaattia tulee käytettyä aivan liian harvoin, vaikka se on hyvää ja todella terveellistä. Kiitos, että jaoit tämän reseptin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! :) Pinaatti on tosiaan kyllä superterveellistä, pitäisi itsekin syödä vielä nykyistäkin enemmän. Ja niille, jotka eivät tykkää pakastepinaatin mausta voin onnekseni kertoa että tässä piirakassa pinaatin maku ei erityisemmin erotu, vaan enemmänkin täydentää piirakan muita makuja.

      Kiitos vielä kommentistasi! :)

      Poista