DIY: makkarin lamppu ja tulevia projekteja

Tein pari päivää sitten makkarissa hieman huonekalujen siirtelyä, ja tällä hetkellä olen tyytyväinen uuteen järjestykseen. Lisäksi vaihdoin tekstiilejä verhojen ja tyynyjen muodossa (halpaa, sillä kaikki löytyivät olohuoneesta). Nyt kelpaa hengittää entisen huonekalukauppa-tunnelman sijaan!

Tein alla olevan lampun silloin, kun aloin pitää teollisemmasta sisustuksesta. Revin vanhasta kirppikseltä pelastetusta varjostimesta kankaat pois ja maalasin metallin mustaksi. Tarkoitus olisi vielä vaihtaa lampunpidin ja johto mustaksi yhtenäisemmän ilmeen saavuttamiseksi. Lamppu varmasti jakaa mielipiteitä, mutta ainakin valoa piisaa :-D


Tulevista projekteista sitten. Huonekalujen uudelleenjärjestelyn seurauksena makkariin jäi täysin tyhjä kohta, mihin en ole oikein keksinyt mitään laitettavaa. Pitkään haaveissa on kuitenkin ollut puunoksasta itse tehty vaaterekki, joka siis kiinnitettäisiin koukuilla kattoon ja oksa roikkuisi joko kettinkien tai paksujen narujen varassa. Tätä ideaa on hyödynnetty netissä jo paljon, ja se tuntuu joidenkin mielestä varmasti jo vanhaltakin idealta, mutta itse olen sitä mieltä että ei "myöhässä" olemisessa sisustuksen suhteen ole mitään pahaa :) Myin vanhan rekkini muutama kuukausi sitten pois, kun romanttinen sisustusjakso alkoi hiipumaan, mutta nyt tekisi mieli taas laittaa pari lempivaatetta esille muuallekin kuin suljettuun vaatehuoneeseen.

Pinterestistä löysin yhden version, joka tulisi olemaan aika lähelle sitä mitä itselläni on mielessä:Saa nyt nähdä, miten toteutuksen kanssa käy ja löydänkö tähän vuodenaikaan juuri sellaista oksaa josta tuo olisi hyvä toteuttaa. Tällä hetkellähän meidän makkarissa näyttää tältä:


Tuohon lipastoon liittyy myös yksi hauska juttu. Ainakin näin jälkeenpäin. Olin kerran paikallisessa Jyskissa etsimässä jotakin ihan muuta, ja näin tuon lipaston 30 €:n hintaan. Olin etsinyt pitkään alusvaatteille pyhitettävää säilytysratkaisua, mutta hinta oli ollut muissa vaihtoehdoissa liian suolainen. Noh, pakkohan se lipasto oli sitten ottaa mukaan, kun sitä ei voinut varatakaan (se oli joku ota-tai-jätä-mallikappale). 

Noh ei siitä sitten muuta kuin systeemit viriteltiin pyörän kyytiin, paketti oli aivan julmetun kokoinen ja satoi vettä. Ensimmäiset 100 metriä menivät ihan hyvin kun talutin pyörää, mutta sitten pahvilaatikko hajosi sateen heikentäessä sen ja joka ikinen osa levahti jalkakäytävälle. Autoilijat tööttäilivät ja itseänikin rupesi jo naurattamaan, mutta siinä vaiheessa kun huomasin että puhelimenikin oli jäänyt vahingossa kotiin, oli vain pakko todeta että ei ollut kyllä nyt fiksuin veto. Noh, keräsin kaikki osat yksitellen kyytiin ja jatkoin matkaani, ja tavarat toki tippuivat vielä useasti mutaiseen maahan 2 km kotimatkani aikana (oli muuten pisin kotimatka ikinä, taisi kestää lähemmän 2 tuntia...).

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, pääsin kuin ihmeen kaupalla kotiin kaikkien osien kanssa. Ainoa vain, että joka ikinen ulosvedettävän hyllyn etulevy oli joka kulmasta vaurioitunut tiputuksien takia, joten kaikkien etulevyt näyttivät siltä että marsu olisi käynyt jyrsimässä kaikista kulmista sentin pois. Ei siinä sitten mitään, dc-fixiä vain koristeiden muodossa kulmiin, ja kukaan ei tiedä mitä lipastolle on matkan varrella käynyt :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti